Scapă de ploșnițe
dormi fără griji!

Ai avut vreodata senzatia ca ceva misuna prin casa, dar nu ai reusit sa vezi nimic cu ochiul liber? Poate ai auzit un fosnet ciudat in perete sau ai descoperit ambalaje roase in camara. De cele mai multe ori, nu este vorba despre imaginatia ta, ci despre un mic intrus cu blanita si dintisori ascutiti: soarecele.

Acesti invadatori nepoftiti pot parea inofensivi la prima vedere, insa prezenta lor aduce riscuri serioase, atat pentru igiena locuintei, cat si pentru sanatatea familiei tale. In plus, sunt experti in a se ascunde si a face ravagii fara a fi observati mult timp.

5 semne care iti arata ca ai un soarece in casa

1.     Excremente mici, sub forma de orez

Unul dintre cele mai evidente semne ale prezentei unui soarece in casa este aparitia excrementelor. Acestea sunt mici, de culoare inchisa si au o forma asemanatoare cu boabele de orez.

Unde le poti gasi:

  • In dulapurile de bucatarie;
  • In camara, mai ales langa produsele alimentare;
  • In colturile camerelor sau sub chiuveta;
  • Pe langa pereti sau in spatele mobilei.

Daca observi mai multe gramajoare de excremente, inseamna ca soarecele a petrecut ceva timp in acel loc. Este important sa pornesti imediat o actiune de curatenie si sa dezinfectezi zona, apoi sa investighezi locul pe unde ar fi putut intra.

2.     Zgomote ciudate in timpul noptii

Soarecii sunt, in general, activi pe timpul noptii. Daca auzi zgomote de ros, fosnete sau pasi mici in tavan, in pereti sau sub podea, sunt sanse mari sa ai cel putin un soarece in casa.

Aceste sunete sunt frecvent intalnite in:

  • Pereti de rigips;
  • Tavane false;
  • Podele cu spatiu gol dedesubt;
  • Spatii inchise, cum ar fi in spatele dulapurilor sau al electrocasnicelor.

3.     Urme de ros pe mobilier, cabluri sau ambalaje

Soarecii rod constant, asa ca lasa urme pe aproape orice material: lemn, plastic, cabluri electrice, ambalaje sau chiar haine. Daca observi cutii de cereale roase, colturi de mobilier ciupite sau cabluri electrice deteriorate, nu ignora semnele.

Acest comportament nu doar ca provoaca daune materiale, dar poate fi si periculos, mai ales in cazul cablurilor electrice, care pot duce la scurtcircuite sau chiar incendii.

4.     Miros urat si persistent

Un alt semn mai putin placut, dar destul de evident, este mirosul specific pe care soarecii il lasa in urma lor. Este un miros intepator, de amoniac, asemanator cu cel al urinei. Acesta persista mai ales in spatiile inchise, cum ar fi dulapurile sau colturile greu accesibile.

De asemenea, daca un soarece moare in spatele unui perete sau intr-un loc greu accesibil, mirosul va deveni foarte deranjant in doar cateva zile.

5.     Cuiburi sau urme de materiale adunate

Soarecii isi fac cuiburi din hartie, textile, carton, bureti sau alte materiale moi pe care le pot gasi in casa. Daca observi o zona cu materiale adunate intr-un colt, intr-o cutie sau in spatele unor obiecte rar mutate, este foarte posibil sa fie vorba despre un cuib.

Locuri preferate pentru cuiburi:

  • Sub chiuvete;
  • In spatele electrocasnicelor (frigider, aragaz);
  • In dulapuri rar deschise;
  • In poduri sau subsoluri.

Daca ai observat acest lucru, indeparteaza cuibul cu manusi, dezinfecteaza zona si monteaza capcane in apropiere. Evita sa folosesti capcane cu otrava in interiorul casei, mai ales daca ai copii sau animale de companie.

Cum il prinzi?

Pentru a prinde un soarece, ai la dispozitie mai multe variante:

  • Capcane clasice – functioneaza bine daca stii traseele pe care le urmeaza. Foloseste momeala precum branza, ciocolata sau unt de arahide.
  • Capcane cu lipici – eficiente, dar pot fi greu de gestionat (soarecii sunt in viata in momentul in care vor fi gasiti).
  • Dispozitive cu ultrasunete – unele functioneaza, dar nu sunt eficiente in toate cazurile (depinde in mare masura de modelul folosit).
  • Otrava pentru rozatoare – este eficienta, dar trebuie folosita cu precautie extrema, mai ales daca ai copii sau animale.

De ce un serviciu profesionist este cea mai sigura si rapida solutie?

Daca ai incercat toate metodele posibile si tot nu ai scapat de problema soarecilor, este momentul sa apelezi la profesionisti. Echipa noastra de deratizare de la Ecopest Expert vine cu o experienta de peste 10 ani, echipamente moderne si solutii sigure pentru tine si familia ta.

De ce sa ne alegi?

  • Intervenim rapid, in maximum 24h de la solicitare;
  • Folosim produse profesionale care nu sunt disponibile in comert;
  • Asiguram monitorizare post-interventie, pentru ca problema sa nu reapara;
  • Lucram discret, eficient si cu respect pentru locuinta ta.

Prezenta unui soarece in casa nu este doar o problema deranjanta, ci si una care poate afecta sanatatea si confortul intregii familii. Cu cat identifici mai repede semnele, cu atat poti actiona mai eficient. De aceea, este important sa apelezi la ajutor specializat cat mai rapid si sa nu amani prea mult. Iar daca ai nevoie de o solutie sigura si fara stres, echipa noastra Ecopest Expert este aici pentru tine.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sună Sună
WhatsApp WhatsApp